Επαγγελματίας Σερβιτόρος

Σερβιτόρος ορίζεται ο εργαζόμενος σε επισιτιστικούς χώρους του ιδιωτικού τομέα (ξενοδοχεία, εστιατόρια, επιχειρήσεις κέτερινγκ, αναψυκτήρια, λέσχες, οργανισμούς, καφετέριες κ.λπ.). Το επάγγελμα του σερβιτόρου βασίζεται στην εστιατορική τέχνη αλλά και στους κανόνες της γαστρονομίας- οινολογίας.

Γιατί να το επιλέξεις;

Παρακολουθώντας τα τηλε-μαθήματα ο/η εκπαιδευόμενος -η θα εισαχθεί στις αρχές του επισιτιστικού τομέα και συγκεκριμένα στις βασικές δεξιότητες του σερβιρίσματος. Οι υποψήφιοι επαγγελματίες σερβιτόροι, εφόσον παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα διαθέτουν πλέον γνώσεις σχετικά με:

  • Τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ετοιμάζεται ένας χώρος εστίασης και αναψυχής ώστε να σερβίρουμε φαγητό και ποτό στους πελάτες.
  • Τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να προετοιμάζεται ένας χώρος εστίασης και αναψυχής προκειμένου να φιλοξενηθεί σε αυτόν κάποια εκδήλωση.
  • Την υποδοχή των πελάτων στο χώρο εστίασης και αναψυχής.
  • Τους κανόνες που ακολουθεί ο σερβιτόρος προκειμένου  να εξυπηρετήσει τους πελάτες.
  • Τους κανόνες που πρέπει να γνωρίζει ένας σερβιτόρος σχετικά με τον τρόπο που σερβίρονται τα διάφορα εδέσματα, καθώς και ποτά.
  • Τον τρόπο με τον οποίο γίνεται οι είσπραξη του λογαριασμού.
  • Τις ενέργειες που πραγματοποιούνται αφού αποχωρήσουν οι πελάτες από το τραπέζι τους ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος και να ετοιμαστεί για τον επόμενο πελάτη.
  • Τις ενέργειες που πραγματοποιούνται κατά το κλείσιμο του χώρου εστίασης και αναψυχής.